Децата на община Разлог с мили послания и акции за опазване на природата

Заобиколени от прекрасната природа в град Разлог, град между три планини и три реки, в деня на Земята децата от детска градина „Ален Мак“ посадиха сезонни цветя в любимото ни дворче. „Какво по-мило от това дечица да докосват с нежни ръчички цветенца и да създават красота! Да пазим природата, да и се радваме и да получаваме сили и здраве от нея! Можем да го направим- Заедно!“ – написаха в страничката си организаторите.
По повод деня на Земята в 10-те класове на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ се организира кръгла маса, на която се дискутираха екологични казуси под ръководството на учителя Ваня Боткова. Всички ученици от училището се включиха с ентусиазъм в ежегодното почистване на двора и прилежащите площи на училището.
Във връзка със седмицата на гората и 61 години ПГ по транспорт в двора на гимназията бяха засадени фиданки от вида американски червен дъб (Quercus rubra). Инициативата бе осъществена със съдействието на ДГС Симитли и директора инж. Благой Кишев. Благодарности и към лесовъдите – инж.Весела Велкова, инж. Петър Гешев и инж. Атанас Стойчев, които лично съдействаха за засаждането на фиданките.
„Бъдещето на земята е в ръцете на децата“ – отправиха послания децата от ДГ „Незабравка“. На деня на земята децата от първа и трета група се запознаха с Хартояд, Пластоядка, Стъклояд и техните къщички – контейнерите за разделно събиране. На практика те изхвърлиха правилно различни опаковки. Децата от втора и четвърта група гостуваха на ПГ по МСС, където чрез интерактивни игри и тематична презентация обогатиха знанията си за Земята, животните и растенията. ЗЕМЯТА Е ЕДНА И ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗИ ЧИСТА ТЯ!
По повод Международния ден на Земята малките природолюбители от ОДЗ „ Елиза Астинова“ – група „Пчелица“ гостуваха в ТП „Държавно горско стопанство“- Разлог. Малчуганите получиха нови знания за планетата, природата, гората и работата на лесовъдите и разбраха колко е важно е да обичат Земята – нашия общ дом, колко крехко е равновесието в природата и колко необходимо е да се грижат за растенията и животните, за чистотата на почвите, водите и въздуха . За първи път децата докоснаха с ръчичките си семенца на горскодървесни видове, разбраха кои животни, птици и растения се срещат в горите на България. На открито сред дърветата в парка – се превъплътиха в зайци и лисици, а накрая – с помощта на своите нови приятели от ТП „ДГС Разлог“ гр. Разлог засадиха в двора на детската градина две малки дръвчета, като обещаха не само да им се радват, но и да се грижат за тях.

Свързани новини

Кметът на Банско Стойчо Баненски на работна среща по въпросите на туризма

vesito

ОбС спечели делото срещу Томов за предложената от Андон Тодоров програма за развитие на община Благоевград

vesito

РЗИ-Благоевград с последни данни за заразата

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.