Гергана Муртова сяда временно на стола на Андон Тодоров

Съветничката Гергана Муртова оглавява временно Общински съвет-Благоевград до избор на нов председател, след като Андон Тодоров подаде оставка и обяви, че се кандидатира за кмет.

На нея в качеството й на зам.-председател на местния парламент той е прехвърлил задълженията си да представлява ОбС и да организира работата му.

Гергана Муртова научи новината вчера по време на ваканция на остров Санторини и не скри изненадата си, но отбеляза, че вече е била в тази роля, макар и за кратко по заместване, и се е справила успешно.

Гергана Муртова е общински съветник трети мандат. Тя е в групата на Радослав Тасков от местната коалиция ЕНП в ОбС. Очаква се на предстоящата сесия на местния парламент следващия петък съветниците да проведат избор за нов председател.Вече има совалки за издигане кандидатурата на Радослав Тасков, който е със солиден опит на този пост.

Все още не се знае дали най-голямата група на ПП ГЕРБ ще издигне своя кандидатура.

Централното ръководство на партията беше наложило мораториум за времето ан управление на кмета Томов, който още не е вдигнат.

Източник-в. „Струма“

Свързани новини

Едно от любимите места за отдих и разходка в Сандански ще бъде осветено

vesito

ОбС решава на 11-и септември за намаляването на наемите на закрития пазар в Благоевград

vesito

Кметът Методи Байкушев се срещна с директорите на детски градини в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.