ВЪЗДУШНИТЕ ЛИНЕЙКИ ПОДРАНЯВАТ: Медицинските хеликоптери кацат у нас до месец

Първите медицински хеликоптери пристигат у нас по-рано от предвиденото, обяви служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев пред БНТ. Той уточни, че процедурата по наемане на хеликоптери на лизинг вече е приключила и е спечелена от италианската фирма, която е предложила по-добра цена.

„Със сигурност в края на този месец или в началото на следващия, ще имаме два хеликоптера, които ще стартират и ще започне въздушната помощ по въздуха. Пожелавам на колегата, който ще дойде след мен, да завърши това – много малко остана – площадките да бъдат завършени. Много малко остава и реално нашето население ще има спешна помощ по въздуха“, заяви Меджидиев. Страната ни ще ползва хеликоптери на лизинг докато не се сдобие със свои собствени. Очаква се първият закупен хеликоптер да бъде доставен у нас през декември, а догодина да получим още два.

Ако има увеличение на потребителската такса за посещение при личен лекар, то трябва да се поеме от държавата, коментира още Меджидиев.  Той заяви, че винаги е защитавал интересите на колегите си лекари и на пациентите. Бих подкрепил всеки един колега да получава достойно възнаграждение, да му се помага, но със сигурност, ако се увеличават таксите, това трябва да се поеме от държавата, а не от пациента, добави той.  Асен Меджидиев заяви, че има много добри впечатления за своя вероятен наследник на поста – проф. Христо Хинков и че е убеден, че той ще продължи започнатото за изграждането на детска болница, спешната помощ по въздуха и реформата в ТЕЛК. Изтъкна, обаче, че го обиждат твърденията, че служебното правителство следва проруски интереси.

„Стана ми малко обидно – аз никога не съм имал проруски интереси, за да се коментира, че нашият кабинет има проруски интереси. Никога! Аз съм защитавал само интересите на България. И моят президент винаги е стоял и е настоявал за това. Абсурдна е формулата „всички срещу Радев и служебното правителство“. Не може да остане такова клеймо! Аз поех поста с идеята, че ще работя не повече от 2-3 месеца и после ще се върна при моите пациенти. За всеки от нас беше така, но се наложи да останем за по-дълго, което беше тежко за всички. Лекото беше, че работихме в екип. Гордея се, че направихме нещо и пожелавам инициативите, които ние започнахме, да бъдат продължени. Аз отзад съм готов да помагам на всеки един министър на здравеопазването, който и да е той“, каза Меджидиев.

Свързани новини

Ковид кошмарът се завръща, болниците в Благоевградска област отново пълни

vesito

Вижте къде и как Лео Бианки отпразнува ергенското си парти /снимки/
Популярният готвач избра СПА перлата на България за своето запомнящо се ергенско парти, в компанията на най-близки приятели

vesito

Община Благоевград с кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.