Въздушната линейка кацна в Пирин

Хеликоптерът за спешна медицинска помощ по въздуха направи кацане в Пирин планина, но не заради пострадал турист, а за среща между екипа на въздушната линейка, кметът на община Банско Стойчо Баненски и представители на ПСС. Кметът заяви, че макар и засега само с една машина, планинското спасяване става част от спешната медицинска помощ по въздух.
„Спасителите ще могат по-бързо да стигат до пострадалите в планината и повече туристи ще имат шанса да получат помощ в т.н. „златен час“ – непосредствено след претърпяното произшествие.Впечатлен съм от подготовката и мотивацията на пилотите Огнян Янков и Юлиан Богоев и медиците – д-р Вера Иванова и медицинската сестра Поля Маркова. Вярвам, че техният професионализъм, в съчетание с подготовката и опита на планинските спасители от отрядите на ПСС в Банско, Добринище и Разлог, ще помогнат на претърпелите инциденти в планината за спасяване на живота им и минимизиране на последиците от травмите. Благодарение на хеликоптера ще бъде намален също риска за живота и здравето на самите спасители“, каза още кметът на Банско.  Той апелира към всички туристи и любители на планината да спазват стриктно препоръките на Планинската спасителна служба за поведение сред природата, за да могат да се насладят пълноценно на красотата на Пирин и да запазят само хубави спомени.

Свързани новини

Община Кресна със съобщение за разделно събиране на отпадъци!

vesito

Арестуваха 35-годишен от Благоевград  с кокаин

vesito

Община Благоевград обявява подбор за длъжността Младши експерт „Информационно и техническо обслужване“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.