Времето днес, прогноза за четвъртък, 18 април

Максималните температури вече в цялата страна ще се понижат и в повечето райони ще бъдат между 13° и 18°, в София около 13°. Ще остане облачно и ветровито, с временно силен северозападен вятър, и с валежи сутринта все още в Източна България, включително и по Черноморието, а около и след обяд – на много места в югозападната половина от страната, по-значителни в Родопската област.

Ветровито и с валежи ще бъде и в планините. Границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1300 метра. В петък вятърът ще отслабне, и валежите временно ще отслабнат и ще са на по-малко места, главно в Южна България. През нощта срещу събота отново ще завали, първо в югозападните райони. Вятърът от североизток ще се усили, особено в източната половина от страната, където в събота се очакват локално интензивни и значителни по количество валежи. Температурите съществено ще се понижат. И в неделя ще има райони с превалявания, но и много слънчеви часове, а максималните температури отново ще тръгнат нагоре.

Свързани новини

Община Банско с апел към жителите и гостите

vesito

Кметът на Дупница Първан Дангов със сигнал до Районната прокуратура за незаконни ВиК отклонения

vesito

Какво трябва да знаят зрелостниците, които утре ще се явят на матура по български език

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.