Вицесветовна шампионка по естетическа гимнастика e спортист на Кюстендил за 2023 г.

Вицесветовната шампионка по естетическа групова гимнастика Рая Сръндева e спортист на Кюстендил за 2023 г. Тя е състезател на Спортен клуб по естетическа групова гимнастика „Велбъжд“, а нейни треньори са Валя Машова и Елена Близнакова. Победителят бе обявен на бляскава церемония в Драматичен театър Кюстендил.
Спортист №1 на Кюстендил получи купа, грамота и парична награда, осигурени от Община Кюстендил и лично връчени от кмета – инж. Огнян Атанасов. Нейните треньори Валя Машова и Елена Близнакова получиха почетни плакети от Община Кюстендил.
Кметът на община Кюстендил инж. Атанасов поздрави всички спортисти за упорития труд през годината и постигнатите високи спортни постижения:
„След като видях всичките успехи, които сте постигнали, с увереност мога да кажа, че в бюджета за 2024 г. на Община Кюстендил ще се предвидят средства спортната база да се ползва безплатно от вашите отбори и клубовете няма да заплащат комунални такси и сметки“, заяви инж. Атанасов.
Той анонсира, че в Бюджета на Република България за 2024 г. са предвидени средства за проектиране на ново футболно игрище на стадион „Осогово“, осветление и лекоатлетическа писта.
При наличието на терен ще бъде проектирана и Многофункционална спортна зала.
Кметът поиска подкрепата на спортните деятели да предложи и удостои със званието Почетен гражданин на Община Кюстендил бронзовата медалистка от Токио 2021 г. Евелина Николова.
 Даяна Димитрова е Спортист №2 на Кюстендил. Тя е състезател на Спортен клуб по гимнастика „Велбъжд“, нейни треньори отново са Валя Машова и Елена Близнакова
Отбор на годината е Клуб по естетическа групова гимнастика „Велбъжд“ – отбор жени в състав: Василена Димитрова, Нилана Колевска, Цветозара Миленкова, Белослава Кенова, Цветомира Тодорова, Елизабет Шопова, Тихомира Бонева. Грациите получиха грамоти и купа, лично връчени им от министъра на младежта и спорта – доц. д-р Димитър Илиев, а треньорката на отбора г-жа Елена Близнакова получава почетен плакет от Община Кюстендил.
 Зам.-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева връчи наградата за Отбор на годината на Кюстендил.

Свързани новини

Сергей Станишев намекна, че би се кандидатирал за председател на БСП

vesito

ПТП затвори за движение Кресненското дефиле! Моторист самокатастрофира заради неравности на пътя

vesito

Стотици рокери от Мото рок фест „Предел“-2024 направиха почетна обиколка на Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.