/Видео/ С цел привличане на инвеститори и развитие на туризма! По покана на Андон Тодоров, Република Сърбия открива почетно консулство в Благоевград?

Република Сърбия да открие почетно консулство в Благоевград с цел подпомагане на българо-сръбските отношения, предложи председателят на Общински съвет Андон Тодоров на Н. Пр. доц. д-р Желю Йович, посланик на Сърбия у нас.

Като една от причините за предложението той е посочил, че на територията на Благоевград живеят повече от 150 сръбски граждани, а близо до областния център е град Банско, който е предпочитана зимна дестинация на сърбите.

С официална покана Тодоров кани д-р Йович в Благоевград. В нея ОбС председателят е изразил надеждата, че посланикът ще предложи и сръбски град,с който Благоевград да се побратими.
Посланик Йович получи приложението в Пловдив, където преди няколко дни бе открито консулство на Сърбия с обхват на консулския окръг Ловеч, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали

Връчи му го самият Андон Тодоров, който бе поканен от Йович на събитието. Двамата се познават от миналата година, когато посланикът на Сърбия посети община Благоевград по покана на Тодоров и на работна среща двамата обсъдиха възможностите на града ни за сътрудничество, с цел привличане на инвеститори и културен обмен за провеждането на културно-образователни младежки форуми, както и икономически форуми с представители на бизнеса от двете страни.

Източник: Вестник Струма

 

Свързани новини

Община Благоевград с одобрен проект по Европейския механизъм за градско развитие

vesito

Извадиха жив човек, затрупан от лавина в Банско

vesito

Въоръжена жена нахлу в хранителен магазин, насочи пистолет към касиерката

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.