/Видео/ Председателят на ОбС Андон Тодоров за обвиненията на Томов: Шокиран съм, че ме нападна без аргументи, процедурата по избиране на временно изпълняващ длъжността на кмета е проведена по законовите правила

Казусът около кметското място в Благоевград продължава да се заплита. В ефира на „Тази сутрин“ Румен Томов заяви, че в момента той е кмет. Това става след като Общинската избирателна комисия реши да не обжалва определението на Административния съд в града, и така отпада решението за отстраняването му от поста.

Междувременно обаче общинският съвет в града избра друг временно изпълняващ длъжността на кмет – Ясен Попвасилев.

Председателят на общинския съвет – Андон Тодоров, е категоричен, че е процедирал съгласно буквата на закона. В същото време Томов твърди, че Тодоров е подвел общинския съвет и е избързал с назначаването на Попвасилев.

Шокиран съм и съм изненадан от това, че г-н Томов ме нападна без никакви аргументи. Аз знам, че в момента има сериозни проблеми със закона. Не смятам, че нито Общинският съвет, нито жителите, нито аз сме допринесли за създаването на този казус. Всички ние искаме да се реши максимално бързо и по този начин да не са потърпевши хората, но трябва да спазваме закона – това е най-важното“, коментира Тодоров пред bTV.

По думите му обжалването на Томов не спира изпълнението на решението на ОИК.

Процедурата по Изборния кодекс е следната – след като ОИК се произнесе с решението, то влиза в действие след като се качи на сайта. В тридневен срок ОИК изпраща писмото до ЦИК и до председателя на общинския съвет. От момента, в който ние получихме писмото – свиках Председателския съвет и Общинският съвет се произнесе за временен кмет. По процедура всичко е спазено“, каза още той./bTV/

Вижте целия разговор във видеото.

Свързани новини

Учениците от Благоевград излизат в грипна ваканция

vesito

Кметът Иван Кадев и инж. Росица Димитрова дискутираха проблемите във ВИК сектора на територията на община Банско

vesito

/Видео/ДЕН „изгря“ в Благоевград, поведе го известен бизнесмен

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.