/Видео/ Момичетата от Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“ отдадоха почит пред делото на Дякона, откриха изложба в музея в Благоевград

„Аз съм се обещал на Отечеството си жертва за освобождението му, а не да бъда кой знае какъв!“.

Тези думи на Васил Левски отекват и днес и ни карат да изпитваме чувство на гордост, че нашата родина България е родила и откърмила такива синове, като Апостола на свободата!

Днес отбелязваме 183 години от рождението на Васил Левски.

По този повод в Регионален исторически музей – Благоевград бе подредена тематична изложба, разкриваща живота и делото на Дякона Левски, водач на българското националноосвободително движение, основоположник на Вътрешната революционна организация.

Празничната програма откриха Ерика Марчева и Александра Коцева, които с високо вдигнати глави декламираха стихове за Левски и показаха какво е да се гордееш с Родината си.

Красотата на българката, тръпката да се изправиш и да покажеш, че си българин и обичаш България, показаха с невероятното си изпълнение младите момичета от Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“ към НЧ „Н. Вапцаров 1866г.“ в Благоевград.

 

 

Свързани новини

Избирателната активност в община Благоевград към 11:00 часа е близо 13 процента

vesito

Официално! ОИК регистрира Андон Тодоров като независим кандидат за кмет

vesito

18-годишен неправоспособен мотоциклетист с комоцио в болницата в Гоце Делчев, предизвика катастрофа

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.