ВАЖНО: Забраняват поливането с питейна вода в Благоевград

Поради зачестилите случаи на използване на питейна вода за поливане, което води до нарушено водоподаване в по-високите зони на населените места на община Благоевград и намаляване на водоизточниците, кметът на Благоевград Илко Стоянов издаде заповед, с която се забранява изразходването на водния ресурс за нужди, различни от основното му предназначение.
Не е позволено с питейна вода да бъдат поливани зелени площи, цветни и зеленчукови градини, да бъдат измивани тротоарни настилки, дворове, моторни превозни средства, балкони и др.
Всички водоползватели следва да поддържат в изправност водопроводните инсталации и да не допускат разпиляване на водния ресурс. При констатирани нарушения от страна на физически и юридически лица ще бъдат съставяни актове и ще бъдат налагани глоби съгласно чл. 200 от Закона за водите.
Контролът по изпълнение на заповедта се възлага на кметовете и кметските наместници на селата със съдействието на общинска администрация.

Свързани новини

Председателят на ОбС Андон Тодоров свиква извънредна сесия заради удължаването на 5 % отстъпка за данъците на гражданите

vesito

Фотоконкурс „Красотата на Разлог“

vesito

Инспектори от Областна агенция по храните с масирани проверки на сергиите за млечни продукти на закрития пазар в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.