Важно: Днес и утре приемат заявления за трето класиране в гимназиите в Пиринско

От днес започна приема на заявления за участие в трети етап на класиране за попълване на свободните места за гимназисти на територията на Пиринско. От РУО обявиха 447 незаети места в областта. Съгласно разпоредбите на чл. 68, ал. 1 и ал. 2 на Наредба № 10/01. 09. 2016 г. на министъра на образованието и науката за организация на дейностите в училищното образование, в третия етап на класиране могат да участват ученици, които не са записани в нито едно училище в страната на места от държавния план-прием, както и такива, които не са кандидатствали до момента, т. е. в електронната платформа имат статус „незаписан“.

Днес и утре се подава заявление за участие в трети етап на класиране. В заявлението могат да се подредят желанията само за паралелки, за които има обявени свободни места за трети етап на класиране. Заявлението може да се подаде в училище-гнездо или през личния профил на ученика. При изтегляне на документи мястото на ученика не се запазва, като мястото се обявява за свободно за четвърти етап на класиране.

Обявяването на списъците с приетите ученици на трети етап на класиране в съответствие със заповед на министъра на образованието и науката – до 31 юли 2023 г.

Свързани новини

С поклонение и полагане на цветя отбелязват 151-та годишнина от гибелта на Апостола в Гоце Делчев

vesito

Д-р Арбен Мименов с поздравителен адрес по случай 3-ти март

vesito

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод: Спират водата утре на няколко улици в Симитли

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.