Бургас влезе в историята: Около 170 килограма кокаин е открит в пратка с банани

Около 170 килограма кокаин е открит в пратка с банани на едно от бургаските пристанища, съобщи на брифинг днес окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. 

Количеството открити наркотици е безпрецедентно, като по информация на прокуратурата, стойността му е близо 7 млн. долара. По данни на Агенция „Митници“ корабът, акостирал в Бургас е пътувал към страната ни от Еквадор. По цени на свободния пазар, един килограм от открития в Бургас кокаин е около 40 000 долара. Това е най-големият удар, направен някога на територията на пристанищен комплекс в Бургас. Контейнерите са пристигнали в страната ни от Еквадор по маршрут през Панама и Малта. Към момента се извършват съвместни издирвателни действия, заедно със служители на Гранична полиция. Образувано е досъдебно производство по случая. Предстои да се установи пазара, за където е предназнчен наркотикът. Вносител на плодовете е българско търговско дружество. На този етап не е установена съпричастността на фирмата или на служителите към деянието, посочха от прокуратурата.

„Образувано е досъдебно производство по случая. Законът предвижда наказание от 10 до 15 г. лишаване от свобода и глоба от 100 хил. до 200 хил. лв. Продължават процесуално-следствените действия и към момента“, посочи прокурот Елка Добринкова от Окръжна прокуратура. Предстои да се установи дали кокаинът е предназначен за вътрешния пазар или за чужбина. Вносител на плодовете е българско търговско дружество, обясни прокурор Чинев. Стана ясно, че то е най-голямото у нас, но детайли около него не бяха разкрити.  „Ще бъде извършено цялостно и обективно разследване, за да изясним всички факти и обстоятелства. За да няма спекулации, дебело подчертавам, че на този етап не е установена съпричастността на фирмата или на служителите към деянието“, уточни прокурор Чинев. /Източник: БЛИЦ.бг

 

Свързани новини

ЕРМ ЗАПАД ОБЕЗОПАСИ ЗА ПТИЦИТЕ 508 СТЪЛБА И МОНТИРА 103 ЩЪРКЕЛОВИ ГНЕЗДА В ОБЛАСТ КЮСТЕНДИЛ
Дружеството представи в Дупница напредъка по двата проекта, които изпълнява по програма LIFE

vesito

Жена е открита в тежко състояние на ски пътя над Банско

vesito

Тир помете няколко автомобила, има жертви

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.