Банскалията Никола Калистрин постави рекорд в скоростното изкачване на връх Конгур

През изминалия уикенд се проведе традиционното състезание по Скай Рънинг – „Беласица скай рън“ до връх Конгур.
Скоростното изкачване на връх Конгур за бегачи е едно от най-предизвикателните състезания по планинско бягане в България. И тази година Банско имаше своите представители в стартовете по стръмните и красиви северни склонове на планината Беласица. В дългата дистанция, в 33 километровия маршрут с 2000 метра положителната денивелация и красив маршрут по българо-гръцката гранична бразда, банскалията Асен Радулов се класира на пето място.
В дисциплината скоростно изкачване, състезателят на клуб „АлПиринСки“ – Банско, Никола Калистрин , пробяга трасе от 10.8 км с 1750 метра положителна денивелация, поставяйки нов рекорд в дисциплината. В същата дисциплина през 2021 г. Калистрин пробяга трасето за рекордното тогава време от 1 час, 20минути и 40 секунди. Две години по-късно, подобрявайки собствения си рекорд, Ники постави нов, като спря хронометрите на 1 час и 19 минути.

Свързани новини

Спират водата в с.Покровник и района на Митница, гр.Благоевград

vesito

Читатели сигнализират: Кметът Томов си прави пиар, не се интересува от нашите проблеми

vesito

Фатално решение!45-годишен мъж се обеси

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.