Арестуваха в Благоевград американец, издирван от Интерпол

Полицията в Благоевград арестува американски гражданин, издирван от Интерпол.

Издирваният А.Х.-К. е бил задържан във 02 РУ на МВР гр. Благоевград. Идентифициран е с паспорт, експертна справка и снимки на лицето. Това съобщиха от прокуратурата. Спрямо А.Х.-К. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той е обявен за международно издирване с червен бюлетин на Интерпол по искане на властите в САЩ. Заповедта за издирване е издадена от окръжен съд в щата Аляска.Американецът е преследван от властите заради притежание и разпространение на детска порнография. Деянията са наказуеми с лишаване от свобода за срок от 20 години и са престъпления и по Наказателния кодекс на Република България. Предстои лицето да бъде екстрадирано в САЩ.

Свързани новини

Над 400 деца се включват в международен турнир по художествена гимнастика в Благоевград

vesito

Шест проекта на кметства в Община Кюстендил са одобрени по Национална кампания „Чиста околна среда – 2024 г.“

vesito

Председателят Андон Тодоров изпрати писмо до Р.Томов, от името на ОбС, да се направи нова процедура за публично обсъждане за 5млн. лв. дълг, който ще се изплаща от джоба на благоевградчани

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.