Oткриха голямо количество контрабандни части за боеприпаси в багажа на пътник на летище Варна (снимки)

Голямо количество контрабандни части за боеприпаси – гилзи, проектили и преса за патрони, откриха митнически служители на летище Варна в чекиран багаж на ирански гражданин, съобщиха от Агенция „Митници“ за Moreto.net.

Задържаните стоки не са под специален контрол съгласно Закона за оръжията, боеприпасите и взривните вещества, но поради търговското си количество недекларираните общо 2699 части за боеприпаси за иззети. Предприети са действия по образуване на административнонаказателно производство по реда на Закона за митниците.

Чужденецът е пътувал като турист с чартърен полет за Иран на 15 септември. На митническия пункт той е преминал през „зелен коридор“, без да декларирана нищо. След съвместни действия със служба „Сигурност“ на летището и служители на „Гранична полиция“ митническите инспектори извършват щателна проверка на чекирания багаж на пътника.

В хода на митническата проверка в багажа са открити преса за снарядяване на патрони, 98 гилзи за нарезно оръжие и 2600 броя проектили в различни калибри. Те са били укрити на различни места – в кухините на плажни чадъри, в ютия, в метални пръчки и в консервни кутии в чекирания багаж на пътника.

Свързани новини

Заради кризата: Всяка пета фирма орязала заплатите

vesito

2-ма от Пиринско в ръководството на новоучредената ПП „Български възход“

vesito

И ПП вижда възможност за общи кандидати с ДБ за местния вот

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.