AС – Благоевград не даде ход на делото по казуса с Румен Томов, не знаел, че днес има дело по неговата жалба

Административен съд – Благоевград не даде ход на делото по казуса с кмета на областния център, тъй като Румен Томов не е знаел, че днес има дело по неговата жалба. Следващото заседание е насрочено за 12.05.2020г. от 14.00 часа.

Припомняме, че Административен съд – Благоевград спря предварителното изпълнение на решението на ОИК-Благоевград за предсрочно прекратяване пълномощията на кмета на общината Румен Томов, след подадена от него жалба. С жалбата си Румен Томов направи особеното искане за спиране на предварителното изпълнение на решението, позовавайки се на чл. 166, ал. 2 от Административно-процесуалния кодекс, според който „съдът може да спре предварителното изпълнение, ако то би могло да причини на оспорващия значителна или трудно поправима вреда“,пише струма бг.

Съдът прие, че искането на Румен Томов е допустимо, а „предварителното действие на решението е само по себе си непоправима вреда за жалбоподателя – загуба на кметския статут, на възнаграждение – материална основа за съществуването, респективно за публичния интерес зад неговия избор за кмет. Прекратяването на пълномощията на кмета е негативна оценка и за моралните му качества, с оглед на което предварителното изпълнение засяга доброто му име“, е записано в определението.Определението на Административен съд – Благоевград подлежи на обжалване пред Върховен административен съд на Република България в 7-дневен срок от уведомяване на страните.

Свързани новини

Награждават полицай за издигане авторитета на полицията в Благоевград?

bilyana

Ресторанти и хотели остават затворени за Великден в Банско

desi

Хванаха трима с дрога в Пиринско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.