„Бански старчета“ ще бъдат специални гости в тържествения юбилеен концерт на ансамбъл “Пирин“ в НДК

На 27 октомври, в зала 1 на НДК, ще се състои тържественият концерт на световноизвестния Ансамбъл „Пирин“ под мотото „70 години БЛАГОДАТ“. Това грандиозно събитие отбелязва 70-годишния юбилей на Ансамбъла, прославил България по цял свят със своето фолклорно наследство и изкуство.

Единственият гост-участник в концерта, извън състава на „Пирин“,  ще бъде мъжката фолклорна група „Бански старчета“. Под ръководството на Атанас Янчовичин, банскалии ще изпеят три от емблематични си песни – „Расти, боре“, „Пуста младост“ и „Ай, станете“. За групата и за град Банско това е огромно признание, чест и гордост – да участват в спектакъл от такъв мащаб и с такова културно значение.

Поканата на главния художествен ръководител на Ансамбъл „Пирин“ Мирослав Димитров е висока оценка и признание за уникалния принос на „Бански старчета“ към българската фолклорна традиция. Участието им в юбилейния концерт на Ансамбъл „Пирин“ е доказателство за високото им художествено ниво и ролята им в съхранението и популяризирането  на банската песенна традиция. Спектакълът обещава да бъде запомнящо се събитие, което ще остави трайна следа в културния живот на България.

Свързани новини

От днес спират водата на с. Крупник и с. Полена

vesito

Важно за родителите в Сандански: Изтича крайният срок за подаване на заявления за прием на деца в детските градини

vesito

Община Гоце Делчев се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.