От днес ограничават достъпа до част от Лесопарк „Хисарлъка“

В изпълнение на Решение №299/29.08.2024 г. на Общински съвет- Кюстендил, Община Кюстендил започва поетапно премахване на изсъхналите иглолистни дървета от вида черен бор в района на лесопарк „Хисарлъка“. Съхненето е причинено от фитопатогенни гъби, което е установено след извършена теренна проверка от Лесозащитна станция гр. София.
За санитарната сеч са издадени Указания от Лесозащитна станция гр. София и Предписание от Директора на РДГ- Кюстендил. Във връзка с гореизложеното Ви уведомяваме, че от 22.10 2024 г. ,поетапно ще бъде ограничаван достъпът до Лесопарк „Хисарлъка“. За целта са поставени указателни и предупредителни табели. Временно затворени за посетители ще са алеите водещи до параклиса “Св. Четиридесет мъченици“ и Зоокъта. С цел недопускане на инциденти умоляваме жителите и гостите на града да се съобразяват с въведените ограничения.
Санитарната сеч ще се извършва от понеделник до петък в часовия диапазон от 08:00 до 17:00 часа. След приключване на сечта ще бъдат проведени необходимите лесовъдски мероприятия за запазване на оставащите на корен жизнено стабилни дървета, а при необходимост ще се извърши залесяване на освободените площи с подходящи дървесни видове с цел възстановяване и подобряване визията на лесопарк „Хисарлъка“.

Свързани новини

Тъжна вест! Почина д-р Иван Томанов от СБАЛО „Свети Мина“ в Благоевград

vesito

Нападение на различни насекоми откриха в лесопарк „Хисарлъка“ в Кюстендил

vesito

3 милиона лева за модернизация на Спортен комплекс „Осогово“ в Кюстендил

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.