Над 35 милиона лева инвестиции в община Кресна през 2024 година

Община Кресна отчете рекордни инвестиции за местно развитие на своя деветдесет годишен юбилей. Само през тази година повече от тридесет и пет милиона лева са инвестирани и предстои да се инвестират в подобряване на качеството на живот на жителите на община Кресна. Фантастичен резултат, постигнат благодарение на кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев и неговият екип.
Ето какво заяви Кметът на 18.10.2024 г.:
Уважаеми съграждани и гости на Кресна,
Днес сърцата ни са изпълнени със задоволство, защото работата по изпълнението на планове, които си поставихме преди година, спореше и има с какво да се поздравим на нашия Празник!
През изтеклата година инвестирахме милиони левове в пътна инфраструктура и благоустройство на селищата в нашата община. В началото на годината отчетохме пред вас инвестиция от 60 000 лева за цялостен ремонт и преоборудване на помещенията на филиала на ЦДГ „Здраве“ в с. Долна Градешница. Отбелязахме тържествено 100 годишнината на училищното дело в града ни.
Ще постигнем близко до нулево потребление на енергия в сградата на общината, чрез подобряване на нейните енергийни характеристики с инвестиция в размер на 2 213 000,04 лева. През юни направихме първата копка по проект „Благоустрояване на село Долна Градешница, за който сме осигурили средства в размер на 5 223 487 лева. Същият месец подписахме споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Република България за финансова подкрепа на нашия дълго чакан проект за „Реконструкция на част от вътрешна водопроводна мрежа на гр. Кресна“ на стойност 2 980 495 лв. Първата копка и на този проект, както всички знаете, направихме преди по-малко от месец. През септември стартира и цялостната реконструкция на общинския път Кресна – Горна Брезница, за който осигурихме 3 498 113,33 лв. Догодина, по това време се надявам и той да е успешно реализиран.
– Благоустрояване на улиците в село Горна Брезница, за които сме осигурили средства в размер на около осем милиона лева.
– Ще стартираме и цялостната реконструкция на общинския път Кресна – Градешки минерални бани, която е на стойност около седем милиона лева.
– След дни стартираме и мащабната реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Сливница, за което сме осигурихме 6 738 570 лв. Паралелно с водопровода ще бъде извършено и благоустрояване на улици в селото.
Никога в община Кресна не се е благоустроявало с такъв размах и темпове! През 2024 г. общият размер на вложените за местно развитие и благоустройство средства в община Кресна прехвърлят тридесет и пет милиона лева!
Тази година нашият празник има и друго значение, защото честваме 90 години местно самоуправление. Нашият град се е развивал през годините благодарение на неуморния труд и колективния устрем на нашата общност, на въжделенията и смелите мечти на своите управници, на инициативата и търговския нюх на предците ни, намерили тук място за себереализация и успешен бизнес. Днес община Кресна, макар и малобройна по население, е пример за достойна гражданска позиция и отстояване на колективния интерес. Ние, гражданите на Кресна, имаме с какво да се гордеем и не само заради нашето славно и героично минало, не само заради значимите успехи, които сме постигали с колективния си мирен труд, но преди всичко с нашето единство и с непоколебима вяра в изконните български ценности, силата на българския дух и нашата православна вяра.
Нека заедно помолим нашия небесен закрилник и патрон, Св. Иван Рилски, да ни закриля и пази от злоба и завист, от всякакви бедствия и колективни беди. Да го помолим да измоли за нас сигурно и щастливо бъдеще, а за нашия роден край – просперитет и благоденствие.
Благодаря на всички, задето сме заедно и заедно ще празнуваме, както сме го правили от десетилетия.
Бъдете благословени и никога не забравяйте, че в нашето единство се крие нашата голяма сила!
Да пребъде нашата обичана Кресна!

Свързани новини

334 първокласници прекречиха днес за първи път училищния праг в община Сандански

vesito

„Иде! Иде, Старчевата“: Тази неделя в Разлог

vesito

Нов електронен сайт и новоразработена онлайн платформа за социални услуги на Община Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.