Две фирми в конкуренция за поддръжка на уличната мрежа в Благоевград и малките населени места

Община Благоевград инвестира в по-добра инфраструктура. 

„Пиринстройинженеринг“ ЕАД и „Грома холд“ ЕООД са подали документи по новообявена обществена поръчка за ремонт на тротоари, бордюри, асфалтови настилки, алеи подпорни стени, поддържане на улици и др. на територията на Благоевград и малките населени места. Офертите им бяха отворени от конкурсна комисия днес, предстои те да бъдат разгледани по допустимост, след което ще се премине и към отваряне на ценови предложения. Прогнозната стойност, заложена от възложителя, е 2 900 000 без ДДС.

С новообявената процедура общинското ръководство цели градската среда да бъде значително подобрена, като бъдат създадени по-безопасни условия за всички участници в движението, в това число пешеходци, водачи на МПС, велосипедисти и др. Подробности за обществената поръчка може да видите на https://app.eop.bg/today/420555 .

По досега действащия договор Община Благоевград ремонтира ключови участъци по главни пътни артерии, второстепенни улици, междублокови пространства, алеи. Сред тях са булевардите „Св. Димитър Солунски, „Пейо Яворов“, улиците „Иван Михайлов“, „14 полк“, „Георги Андрейчин“, „Д-р Христо Татарчев“, „Ал. Стамболийски“, „Митрополит Борис“, кръговото кръстовище за с. Изгрев“ и др. Подобряване на градската среда и осигуряване на безопасни условия за придвижване са сред основните приоритети на общинското ръководство. Припомняме, че в момента тече обществена поръчка и  за изработване на Генерален план за организация на движението. С планираните реформи се цели облекчаване на трафика, изграждане на нови пешеходни пространства и велосипедни трасета, урегулиране на паркирането в ЦГЧ и кварталите и др.

Свързани новини

От последните минути: Форд и мотор се сблъскаха в квартал „Еленово“

vesito

4-годишно дете възкръсна на собственото си погребениe

vesito

Тежка катастрофа край Кресна, двама пострадали

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.