СЕМ избира генерален директор на БНР днес

Членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) ще изберат генерален директор на Българското национално радио (БНР) на свое заседание днес. Това съобщават от медийния регулатор.

Общо седем са кандидатите за позицията – настоящият генерален директор на БНР Милен Митев, чийто мандат изтича на 31 октомври, Цветослава Георгиева, Хелия Чавдарова, Маргарит Русев, Ива Дойчинова – Димитрова, Валерий Тодоров и Георги Даскалов. Те представиха своите концепции за развитие на националното радио на изслушвания във вторник и сряда.

Ако никой от кандидатите не получи най-малко три гласа, един час по-късно се насрочва второ заседание на СЕМ. В случай, че и на него не бъде избран генерален директор, един час по-късно се насрочва трето заседание. Ако и на него не бъде избран генерален директор на Българското национално радио, процедурата се прекратява./ БТА

Свързани новини

От днес, улица в с. Мосомище с нарушено водоподаване

vesito

Кметът Методи Байкушев и Йорданка Чобанова: Работим по проекти достъпни до всеки гражданин!

vesito

Огромни камъни се свлякоха на път Е79 пред автомобил (СНИМКИ)

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.