Времето днес, прогноза за петък, 11 октомври

Днес ще започне увеличение на облачността и в следобедните часове в Западна България ще има валежи от дъжд, на места и ще прегърми, предаде БТА.

Максималните температурите ще са между 22° и 27°, в София – около 23°. Ще духа слаб до умерен вятър, в западната половина от северозапад, а в източната от югозапад. И по Черноморието ще бъде облачно. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури там ще са между 22 – 25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Облачно време и в планините, като валежи от дъжд се очакват главно в Стара планина. Вятърът там ще е до умерен от запад-югозапад.

Ще бъде по-топло, в сравнение с вчера, с максимални температури в курортите между 20 и 24 градуса, на Алеко – 15 градуса. През нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна. В събота преди обяд все още над Източна България ще бъде с валежи, които обаче до вечерта ще спрат. Над Западна и по-голямата част от Централна облачността ще се разкъсва и намалява, но вятърът временно ще се усили. Температурите ще са от 15 – 16° в Североизточна България до 24 – 25° в Горнотракийската низина. През следващите дни ще преобладава слънчево време, но температурите постепенно ще тръгнат надолу.

Свързани новини

БНБ с подробности: Как изглеждат фалшивите банкноти от 100 лева

vesito

Югозападните общини обединяват сили за да подобрят услугите към своите граждани

vesito

ЕЛЕКТРОХОЛД ОБСЪДИ ПРИОРИТЕТИТЕ В ДЕЙНОСТТА НА ДРУЖЕСТВАТА СИ С МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ В ОБЛАСТ ПЕРНИК
Над 2.5 млн. лева ще бъдат инвестирани от ЕРМ Запад в реконструкция и модернизация на електроразпределителната мрежа в областта  

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.