Спектакълът „Железният светилник“ на сцена в Банско

Спектакълът „Железният светилник“ по романа на Димитър Талев, поставен от Драматичен театър Благоевград и режисиран от Калин Ангелов, разкрива драматичната история на майка, принудена да жертва живота на детето си, за да предпази семейството от обществения съд. Сюжетът разглежда борбата ѝ да защити достойнството на дома си, докато тя сама става жертва на осъждането. Постановката изследва как личната драма се превръща в обществен казус, предизвикващ зрителя да вземе страна. Спектакълът ще се играе на 23 октомври, в голям салон на НЧ „Никола Вапцаров“ Банско, от 19:00 часа. Билети ще се продават от 08.10 на касата на Читалището.

Цена 18 лв. 

Сценична версия и режисура – Калин Ангелов

сценография и костюми – Илина Грозева музика – Пламен Мирчев-Мирона

плакат – Христо Христов

фотограф – Иван Дончев

Участват: СУЛТАНА – Албена Чобанова

РАФЕ КЛИНЧЕ – Иван Николов /гост/

КАТЕРИНА – Катя Иванова

ЛАЗАР ГЛАУШЕВ – Калоян Карагинев /гост/ НИЯ – Лора Христова

АВРАМ НЕМТУР – Андраш Кончалиев

ХАНЪМАТА – Жанет Керанова

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Свързани новини

Висока събираемост, ниски нива на местните данъци и такси и над 24 млн. лв. дълг, сочи докладът за изпълнението на бюджета на Община Благоевград за 2023 година

vesito

Илич поискал трима нови, за да атакува титлата

vesito

Камион се обърна край Благоевград, пострада 45-годишна жена

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.