Банско бе домакин на кръгла маса „Диалог на политиките“ в рамките на проект „Caring Communities“

На 4 октомври в Банско се проведе кръгла маса „Диалог на политиките“, организирана от Община Банско в партньорство с Федерацията на социалните сдружения в България (ФССБ) и Българската академия на науките (БАН). Срещата се състоя в рамките на проект „Caring Communities“, по който община Банско е партньор и има за цел да подобри качеството на грижите в общността, да обедини експерти, местни власти и доброволци в подкрепа на хората в нужда.
Събитието бе открито от г-н Иван Докторов, Секретар на община Банско, който подчерта важността на диалога и взаимното доверие за подобряване на социалните услуги. Зам.-кметът г-жа Сашка Въчкова също изрази подкрепа за инициативата.
Сред основните участници бяха г-н Иван Иванов, Изпълнителен директор на ФССБ, и Д-р Мартин Иванов, Председател на Управителния съвет на ФССБ и Главен асистент в Института по философия и социология на БАН, заедно със своите екипи.
Ключов акцент в събитието бе представянето на идеята на Община Банско, за разработване на онлайн платформа за социални услуги „Help Connect Bansko“. Това ще бъде социална иновация, чието предназначение е да стане свързващо звено между потребители, доброволци и институции и да улесни взаимодействието между тях. Лазарина Лазарова, експерт по домашни грижи, представи платформата, а участниците споделиха идеи за нейното усъвършенстване.
Регионалните лидери в социалната сфера, Мая Стоицева и нейният екип представиха дейността на Фондация „Символ на любовта – Дневен Център за работа с деца с увреждания”. Райна Глушкова от сдружение „Избор“(Банско), Райна Бамбова и Зелха Караасан (Якоруда) и Лидия Панкова (Разлог) също споделиха своя опит в предоставянето на услуги за деца и семейства в нужда. Г-жа Йорданка Цакова, Началник отдел ,,Хуманитарни дейности“ запозна участниците с предоставяните социални услуги в Община Банско.
Кръглата маса протече с много динамична дискусия относно често срещаните предизвикателства пред институциите, предоставящи социални услуги. Бяха направени различни предложения и се набелязаха мерки, за подобряване на работата с потребителите и хората в нужда.

Свързани новини

Откраднаха каруца с дърва в Благоевград

vesito

Община Кюстендил спечели проект на стойност 2 млн. лв. за подмяна на уличното осветление

vesito

Празник в Струмяни: Стотици миряни почитат светците Константин и Елена

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.