МВР почва нова акция срещу нарушителите по пътищата

Всички шофьори по пътищата в България ще бъдат обект на нова полицейска акция през следващата седмица (7-13 октомври), съобщиха от МВР. От понеделник до неделя „Пътна полиция“ ще следи дали водачите и пътниците в автомобилите са с поставени предпазни колани, дали децата се превозват в правилно поставени столчета. Мотоциклетистите и колоездачите пък ще бъдат проверявани за използване на защитни каски.

Пред БНТ зам.-началникът на „Пътна полиция“ – комисар Мария Ботева, обясни, че новата акция е част от континенталната система за контрол ROADPOL, тъй като България е пълноправен член на Европейската мрежа на пътната полиция. От ROADPOL поставят акцент върху разсейването на шофьорите. „Напоследък все повече хора – не само жени, но и мъже, шофират и пишат в смартфоните си, което е изключително рисково, особено на автомагистрала“, посочи Ботева.

Свързани новини

Кметът на Банско Стойчо Баненски прие посланика на Република Корея Джонгин Бе

vesito

Установиха конфликт на интереси при двама общински съветници от ГЕРБ и БСП от Благоевград

vesito

В Благоевград: Росен Желязков в тежко състезание с Пеевски, Нинова и Тошко Йорданов

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.