Кметът Методи Байкушев официално откри първото по рода си събитие за студенти „Добре дошли в Благоевград“

Кметът Методи Байкушев, ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Николай Марин и президентът на Американски университет в България д-р Марги Енсайн казаха „Добре дошли в Благоевград“ на студентите и официално откриха първото най-мащабно събитие, обединяващо младите хора, избрали да учат и живеят в Благоевград. Събитието се проведе в парк „Македония“ в областния център.

„Вие студентите давате живот на Благоевград. А ние направихме това събитие, защото искахме да ви се отблагодарим, затова че сте духа, ума и сърцето на нашия град. Това е само първото събитие, което ще направим заедно с двата университета, занапред предстоят още много подобни инициативи. Добре дошли, на добър час“, каза кметът Методи Байкушев.

Ректорът на ЮЗУ „Н. Рилски“ проф. д-р Николай Марин и президентът на АУБ д-р Марги Енсайн подчертаха огромната роля на студентската общност за развитието на социалния, икономическия и културен живот в Благоевград и изразиха готовност за надграждане на сътрудничеството между двата университета и Община Благоевград. Преди официалната част стотици студенти се включиха в различни забавни активности. С образователен куиз за Благоевград организаторите провокираха младите хора да покажат и обогатят своите познания, свързани с историята, културата и забележителностите на града.

Особен интерес предизвикаха и развлекателните игри като: дърпане на въже, демонстрационен и любителски шах. Студентите станаха свидетели на презентация на паркур, където добре подготвени почитатели на атрактивния спорт показаха завидни умения при преодоляване на различни по вид препятствия. Томбола с осигурени над 100 награди от партньори на събитието зарадва студентите. Смарт телефон, ваучери за ресторанти и услуги в сферата на бизнеса, безплатни обучения и други бяха само малка част от изненадите, с които си тръгнаха печелившите.

Празникът на студентите започна с презентации на различни компании, развиващи се успешно на пазара в България. Те представиха възможности за реализация на студенте, избрали да учат в Благоевград. Младите хора получиха от фирмите и множество талони за бонус отстъпки. Над 30 фирми участваха в изложението и активно и презентираха своята дейност пред студентската общност. Популярният DJ Mascota и MC Mickey поздравиха всички присъстващи със сетове от електронна музика, денс и съвременни парчета. По време на събитието партньори бяха подсигурили безплатна пица и напитки за присъстващите.

Спонсори на „Добре дошли в Благоевград“ са:

UniCredit Bulbank

Банка ДСК

Extra Clean

Sky Optic

Очен медицински център „Visio“

Power partner solutions

И много други

Целта на първото по рода си събитие “Добре дошли в Благоевград“ е да сплоти студентската общност и да накара младите хора да припознаят града като свой дом. Намерението на общинското ръководство е инициативата да се превърне в традиция.

Свързани новини

Кметът на Банско със забрана за сеч и експедиране на дървесина

vesito

ВиК-Благоевград: Булевард ”Джеймс Баучер” от утре с нарушено водоподаване

vesito

Роми нападнаха полицаи с ножове и брадви

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.