В Банско възстановяват работата на Консултативния съвет по образование

В Банско възстановяват работата на Консултативния съвет по образование. В лично обръщение към гражданите кмета Баненски разяснява защо го прави.Вижте обръщението му:

Уважаеми съграждани,
Всички споделяме разбирането, че един от най–важните фактори за развитието на Община Банско е образованието. В качеството ми на кмет, приоритетна цел в работата ми е да се грижа за образователната структура – да предприемам необходимите и навременни мерки, да съдействам за решаване на проблемите и да извършвам действия, които да допринесат за повишаване качеството на образованието на нашите деца в учебните заведения в община Банско.
Образованието, дори на общинско ниво, е сложна система, която изисква съпричастността и съучастието на цялото общество. В тази връзка, издадох заповед за възстановяване работата на Консултативния съвет по образование /КСО/, което е в изпълнение на заявеното в управленската ми програма. Този съвет ще бъде съставен от представители на Общинска администрация, Общински съвет, директорите и председателите на обществените съвети на училищата и детските градини на територията на община Банско.
Основни цели на КСО ще бъдат повишаване качеството на образование, превенция на престъпността и агресията, насърчаване на здравословния начин на живот, което съответства на общинската политика за осигуряване обхвата на всички деца в образователната система, редовното посещение на училище и достигане на високо ниво на образование в благоприятна образователна среда.
Вярвам, че с членовете на съвета ще работим конструктивно и ще намираме адекватни и трайни решения на проблемите – както специфичните за всяко училище и за община Банско, така и за общите, пред които е изправена образователната система в страната.
Децата са нашето бъдеще и ние сме отговорни за него!
Кмет Стойчо Баненски

Свързани новини

Плувецът Петър Мицин получи приза „Спортен Икар“ на Фондация „Български спорт“ за 2023 година

vesito

Делегация от Банско посети словенската община Кранска гора

vesito

Започва планова профилактика на водопроводната мрежа в община Струмяни

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.