Времето днес, неделя, 29 септември: Студен фронт носи дъждове в цялата страна

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт, предаде БНР.

Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд, а по-късно валежите ще обхванат Централна и Източна България. Вятърът от северозапад ще се усили до бурен и с него ще нахлува студен въздух. Температурите следобед ще бъдат в широк интервал – от 16-19° в Западна и Централна България до 30° в Югоизточна.

В планините от запад-северозапад облачността ще се увеличи и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът от северозапад ще се усили. Максималната температура следобед на височина 1200 м ще бъде 8-9°, на 2000 м – около 6°, а към края на деня по най-високите ни върхове в Рила и Пирин около 0°. По Черноморието през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Към края на деня облачността ще се увеличи. Максимални температури ще бъдат 24°-27°, а на морската вода – 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Свързани новини

ЕЛЕКТРОХОЛД ОБСЪДИ ПРИОРИТЕТИТЕ В ДЕЙНОСТТА НА ДРУЖЕСТВАТА СИ С МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ В ОБЛАСТ ПЕРНИК
Над 2.5 млн. лева ще бъдат инвестирани от ЕРМ Запад в реконструкция и модернизация на електроразпределителната мрежа в областта  

vesito

Камерна опера и Ансамбъл „Пирин“ излизат на голямата сцена на пл. „Македония“ в Благоевград

vesito

Зов за помощ! Община Кресна с акция в подкрепа на останала без дом жена

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.