Времето днес, събота, 28 септември: И днес остава слънчево и топло

Денят на места около водните басейни ще започне с ниска облачност или мъгли, които обаче бързо ще се разсеят и над цялата страна ще се установи слънчево време, предаде БНТ.

Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София – около 30°. Вятърът ще се задържи слаб, в източните райони – до умерен от югоизток. И по Черноморието през деня ще бъде слънчево. Максималните температури там ще са между 23° и 25°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Още един ден с чудесно време и в планините, подходящо за туризъм. Ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Температурите в планинските ни курорти ще са от 19 градуса на Алеко до 26 в Банско. В Боровец и Пампорово – около 23-24 градуса. Предимно облачно, с валежи от дъжд, на много места значителни по количество и придружени от гръмотевици ще е времето в северозападните райони от Балканите. В останалата част от полуострова ще бъде слънчево и по-топло от обичайното.

И у нас в неделя се очакват валежи, първо в Западна България, като на места количествата ще са значителни. Вятърът от северозапад ще се усили, температурите ще се понижат и максималните ще са от 16-18° в западните райони до 28-30° в Горнотракийската низина. В понеделник над източната половина от страната ще бъде облачно, ветровито и дъждовно, докато над западната валежите ще спрат, вятърът ще отслабне, но температурите ще са с около 10°-15° по-ниски в сравнение с предишните дни.

Свързани новини

Фолклорен фестивал в Благоевград

vesito

Гавра: Вдигат заплатите в спешната помощ е с 5 лв.

vesito

Влизане в Гърция вече само през ГКПП-Кулата-Промахон

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.