„Разходка из миналото“-Концерт спектакъл за 115 години на читалището в Разлог

По повод 115 години Народно читалище – Разлог „15 септември 1903-1909“ предстои „Разходка из миналото“
На 30 септември (понеделник) ще се състои концерт-спектакълът „Разходка из миналото“, посветен на 115 години от основаването на Народно читалище – Разлог „15 септември 1903-1909“.
Концертът ще бъде с участието на самодейните колективи към читалището.
Сценарият е на Велина Кулина, идеята за спектакъла е на Иван Мишков, разказвач е Жанет Керанова, а сценографията – на Костадин Хаджиев.
„Разходка из миналото“, ще убеди зрителите, че полъхът на времето променя човешките нужди, начина на говорене, любимата музика, танца, дрехата… Неизменна остава само неутолимата жажда за култура, изкуство и образование на разложкото население. 115 години читалището е изворът, от който пием!“ – разказват организаторите.
Спектакълът “Разходка из миналото” съчетава театрално, танцово, музикално и певческо изкуство.
Събитието се организира от Народно читалище – Разлог „15 септември 1903-1909“, с любезното съдействие на Община Разлог, Исторически музей – Разлог и приятели.
А ден преди „Разходкa из миналото“, на 29 септември (неделя) от 18 часа, на площада пред главния вход на читалището /при лошо време в салона/ ще започне първото издание на „Есенен рок фестивал в Разлог“. Приятелите и почитателите на пънк рок музиката, ще имат възможността да послушат групите „Sweet Poison“ – от Враца, „Алекс и Мила“ от София и домакините на „Есенен рок фестивал в Разлог“- „Kallo Malayo“ от Разлог.

Свързани новини

С полагане на цветя в Благоевград ще бъдат отбелязани 100 години от смъртта на Димитър Благоев.

vesito

Нов обрат след последните данни от ЦИК към 8:00

vesito

Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.