ГДБОП влезе в община Симитли, обискираха и къщата на кмета

Апостол Апостолов: Не се притеснявам, досега са ме проверявали много пъти и нарушения не са открити Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) влезе в община Симитли и в дома на кмета Апостол Апостолов след сигнал до Европейската прокуратура. Извършени са претърсвания и изземвания на няколко адреса в общината. Действията на ГДБОП са под ръководството и надзора на Европейската прокуратура, във връзка с нейно разследване, съобщиха от МВР.

Акцията, която започна тази сутрин в сградата на общинската администрация, е във връзка с проект, който изпълнява общината – „Грижа в дома“. Проектът все още се изпълнява и е на стойност 400 хил. лв. Иззета е документация и са разпитани служители на общинската администрация. Освен проверката в сградата на общината, обиск е извършен в дома на кмета на общината Апостол Апостолов. Пръв за акцията днес сигнализира съветникът в ОбС – Симитли Славчо Гургулеев, който в писмо до медиите написа: „Европейската прокуратура нахлу в община Симитли. Проверявани са документи. Кметът се крие!”. На фейсбук страницата си Гургулеев написа, че Апостол Апостолов-Поли е арестуван.

Последва реакция на депутата Стефан Апостолов.

Кандидатът за депутат от ГЕРБ в област Благоевград и син на кмета на Симитли – Стефан Апостолов, направи селфи видео с баща си от центъра на града. Във връзка с твърденията на един политически хамелеон, искам да ви покажа къде се е скрил кметът на община Симитли. Ето го! Той се е „скрил“ на площада, така че който иска да го види, може да дойде на площада. Да заповяда! Лек ден!, казва Апостолов.

Кметът се усмихна, но запази мълчание.

Вчера на регистрацията на листата на ГЕРБ-СДС в РИК, Апостолов не присъства. Андрей Новаков каза, че кандидатът имал ангажименти с откриването на академичната година в ЮЗУ, въпреки че церемонията бе приключила преди час. Изявлението на Апостолов е направено във връзка с проверка на Европейската прокуратура в община Симитли.

По повод акцията на ГДБОП Апостол Апостолов заяви: „Рано сутринта започна да се тропа по вратата и прозорците на къщата ми. Казах им – вратата е отворена, тук не се заключва, влизайте. Навън имаше служители на ГДБОП, които показаха заповед за обиск, издадена от софийски съд. Дадоха ми да се запозна с нея. Стана ясно, че от 12 септември има постановление от ГДБОП във връзка с досъдебно производство след сигнал до Европрокуратурата. Сигналът е във връзка с проект за социални асистенти. След това отидохме в общината, където предоставих изисканите документи. Разпитваха ме и отговорих на всичките въпроси. Не се притеснявам от проверката, нека да се извършва разследване съгласно закона. Досега са ме проверявали много пъти и нарушения не са установени“, заяви Апостол Апостолов. „Разпити са провеждани и на други служители на общината от благоевградски съдии“, добави кметът на Симитли.

Същевременно футболисти от ФК „Септември – Симитли“ са разпитани във връзка с разследването на европейската прокуратура в община Симитли. източник: в. Струма

Свързани новини

Училищният звънец за стотен път удари в СУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Микрево

vesito

Николай Шушков: Благоевград ще има отново зам-кмет по култура

vesito

„Аз и Бог“ представя Калин Терзийски в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.