Времето днес, четвъртък, 26 септември: Слънчево и топло, слаб вятър от изток

Тази нощ кратки превалявания се очакват само на отделни места, главно в Централна Северна България. Минималните температури ще бъдат между 12° и 17°, предаде БНТ.

Максималните – без промяна – от 26° до 31°, в София – около 27°. Ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от изток. В Източна България и по Черноморието – до умерен от югоизток. На морския бряг също ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са между 24° и 26°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще отслабне до около 2 бала. Слънчево време ще преобладава и в планините, след обяд с незначителна купеста облачност.

Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 17° на Алеко до 25° в Банско. Слънчево ще се задържи до събота включително, в Източна България сутринта ще бъде мъгливо. Температурите още малко ще се повишат. Съществена промяна предстои в неделя – ще бъде много ветровито, с интензивни и значителни валежи, първоначално в западната половина от страната, а привечер и през нощта срещу понеделник – и в източните райони. Облачно, ветровито и дъждовно ще остане и в понеделник, а температурите през двата дни ще са с около 10-15° по-ниски, спрямо предходните дни.

Свързани новини

Шишеяд събира пластмасови бутилки в Кюстендил

vesito

На плаж с теснолинейката-изборът е голям

vesito

“По стъпките на римляните” 2024 ще събере на едно място най-добрите колоездачи от цяла Европа

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.