Над 100 военни от 3-то Бригадно командване – Благоевград се завърнаха на родна земя след участие в мисия на НАТО в Косово

Над 100 военни от 3-то Бригадно командване – Благоевград се завърнаха на родна земя след участие в мисия на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR).
Те бяха посрещнати от кмета на Благоевград Методи Байкушев.
Градоначалникът приветства военнослужещите, като подчерта значимия им принос за опазване на мира на Балканите.
„Изпратихме Ви преди няколко месеца с вяра и надежда, че ще се завърнете живи и здрави, след като изпълните мисията си успешно, което вие направихте. Вашето дело е геополитическо и говори за това колко е важно нашето участие в многонационалните сили на НАТО и как колективната сигурност за нас е единственият път към дългосрочен мир, стабилност и спокойствие. Мисията ви е патриотична. В името на България вие рискувахте живота си и слава на Бога се върнахте живи и здрави“, каза в приветствието си кметът Методи Байкушев.
В церемонията по посрещане участваха още Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, бригаден генерал Христо Генецовски, зам.-командир на Сухопътното командване, бригаден генерал Станимир Христов, началник на щаба на Сухопътните войски, полк. Кирил Спаневиков, командир на 3-то Бригадно командване, Христо Ангелов, зам.-областен управител, Радослав Тасков, председател на ОбС-Благоевград, военнослужещи и духовници.
Военнослужещите от 3-то бригадно командване заминаха на мисия в Косово през м. май т.г.
Българският контингент изпълнява задачи за подпомагане на усилията за възстановяване и поддържане на сигурността в Косово под командването на заместник-командир на 2-ри многонационален батальон от силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО майор Красимир Дамянов и командир на ротата капитан Фердо Фердинандов.
Може да бъде изображение с 4 души
Може да бъде изображение с 9 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 4 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 10 души

Свързани новини

Община Благоевград приема заявления за енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради

vesito

„Прибери се у дома след работа! Там някой те очаква.“

vesito

Броени часове до началото на Балкански театрален фестивал в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.