Времето днес, вторник, 24 септември: Остава слънчево, затоплянето продължава

На много места в котловините тази сутрин отново ще се образува мъгла, предаде БНТ.

Минималните температури ще са между 7° и 12°, в София около 8°. Максималните ще се повишат с още градус и ще са между 25° и 30°, в София около 25°. Ще се задържи слънчево, но от запад облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. И по Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са около 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Предимно слънчево ще бъде и в планините, но облачността и там ще започне да се увеличава. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад.

Температурите в курортите ще се повишават и максималните ще са от 14° на Алеко до 24° в Банско. Облачно и дъждовно ще бъде утре във Франция, Белгия, Германия, както и на Скандинавския полуостров. Значителни валежи се очакват над Западното Средиземноморие и в района на Алпите. И над западната половина от Балканите облачността ще е значителна. На много места, главно по Адриатическото крайбрежие, ще има валежи от дъжд. На изток ще е предимно слънчево. У нас временна промяна в обстановката предстои в сряда, когато в западната половина от страната още преди обяд ще започнат валежи и гръмотевици. В четвъртък облачността ще намалее, през следващите дни ще се задържи слънчево с температури следобед между 28° и 33°.

 

Свързани новини

Кметът Първан Дангов: В момента плащаме за вода 15 лв.

vesito

Консорциум „Еко Благоевград 2024“ ДЗЗД е кандидатът за оператор за експлоатация на Анаеробната инсталация край Благоевград

vesito

Фондация „Една от 8“ в Благоевград със „Сърдечни приятелки“ в подкрепа на жените с рак на гърдата

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.