Под мотото „Комбинирай и се движи“ се проведе тазгодишната „Европейска седмица на мобилността“в община Банско

Под мотото „Комбинирай и се движи“ се проведе тазгодишната „Европейска седмица на мобилността“. Темата на кампанията през 2024 г. е „Споделено пространство за всички“, а посланието й е, че споделеното обществено пространство носи много ползи. Това е място, в което хората, транспортните средства и дейностите имат свое собствено пространство. То дава повече социална справедливост, по-голяма пътна безопасност, по-малко шум и замърсяване на въздуха и по-добро качество на живот.
За поредна година община Банско се включи в Европейската седмица на мобилността, която се проведе от 16 до 22 септември. Във всички училища бяха организирани поредица от инициативи за повишаване безопасността на движението и насърчаване активния начин на живот.
В НУ,,Паисий Хилендарски“ седмицата на безопасността започна с напълно обновена детска площадка, стикери за родителите за ,,седмица на мобилността“, подготвени от децата и обявяване на конкурс “Зелен клас”. В него ученикът, отишъл на училище пеша най-много пъти, получава голяма награда.
Учениците от III и V клас при СУ „Неофит Рилски” гр. Банско, се включиха в Еврейската седмица на мобилността, като участваха в различни дейности и игри. Третокласниците показаха своите безупречни знания, демонстрирайки умения за безопасно движение в улична среда и участието им като пешеходци. С учениците от V клас, се проведе безопасно управление на велосипед, като на специално обособено трасе се включиха много ученици, които с желание и майсторство преминаха през препятствията и показаха завидни умения.
Децата от ДГ “Здравец“ град Банско, с огромно желание и интерес, взеха участие в дейностите: беседи, изработване на тематични табла, игри с мини модел на улица, разходка из квартала, подвижни игри, затвърдяване на знанията за светофар, пешеходна пътека, пътни знаци и прилагане на наученото в реални условия. Всички децата от детските градини раздадоха и информационни брошури на своите родители.
Дирекция „Национален парк Пирин“ също се включи в Европейската седмица на мобилността като подкрепи детското велосъстезание, проведено в град Добринище. На 22 септември 46 участника на възраст от 5 до 14 години се включиха в надпревара по велотрасе „Свети Никола“. В края на състезанието малчуганите бяха наградени от директора на ДНПП – Росен Баненски, заедно със служители на парка и служители на ПСС-отряд Добринище.
Кампанията насърчава участието на общините, училищата, неправителствените и бизнес организации, увличайки хората в инициативи за постигане на устойчива градска мобилност. Всичко това води до намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътно-транспортните произшествия и здравословните проблеми.
Може да бъде изображение с 3 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 6 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 3 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 1 човек, скутер и велосипед
Може да бъде изображение с 4 души, хора, играещи баскетбол и хора, играещи футбол
Може да бъде изображение с 2 души, дете и хора, които учат
Може да бъде изображение с 6 души, хора, играещи баскетбол и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 9 души и дете
Може да бъде изображение с 11 души и дете
Може да бъде изображение с 9 души и текстово съобщение
Може да е поп арт на палитра и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 11 души, дете и скутер
Може да бъде изображение с 9 души и текстово съобщение

Свързани новини

Община Благоевград пред разпад! Уволниха зам.-кмета по строителството  Евгени Терзиев

vesito

Откриха килийно училище в село Габрово

vesito

Във връзка с предстоящата Черешова задушница: Почистване на Гробищен парк в Дупница

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.