Най-големи са загубите на вода в Шумен, Перник и Сливен, отличникът е ВиК-Благоевград

В три области в страната процентът на загуба на вода е над 80 процента. 
Става дума за Шумен, Перник и Сливен, съответно с 83.7%, 82.7% и 82% загуби. Те държат антирекорда общо за страната, пише „Сега“.  Данните са от статистика, представена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова в парламента.

Тя е дала информация за всяко от 28-те водни дружества. На база на това може да се пресметнат средните загуби за цялата страна – процентът е около 65. Това са течове и т.нар. търговски загуби (ползвани, но неотчетени количества). Проблемите в „първенеца“ Шумен са много дълбоки и от години. В тази област бяха и част от най-бурните протести през изминалото лято срещу безводието.

Близо до антирекорда е Монтана (78%), а загубите в София, Добрич, Разград, Търговище, Хасково, Ямбол и Плевен са в диапазона 70-73%. На другия полюс са Русе, Смолян, Видин, Кърджали, където стойностите са под 50%. Отличникът е ВиК-Благоевград – „само“ 44.1% загуби. В другите арени на негодувание, регионите на Велико Търново (ВиК „Йовковци“), Пловдив и Кюстендил, загубите са по 56.4% в първите два и 62.6% при третия.

Свързани новини

Горя „Ланд Круизер“ в Благоевград

vesito

Агресивен шофьор нападна жена на пътя, счупи огледалата на автомобила ѝ

vesito

Млад бизнесмен от Благоевград стана татко на дъщеричка

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.