Рекорден брой участници на най-мащабното екстремно планинско състезание на балканите

За осма поредна година емблематичното състезание предизвиква най-добрите бегачи от България и света в четири дръзки и впечатляващи трасета в сърцето на Пирин планина, със състезатели от 39 държави и над 1100 участника.
,,Пирин Ултра“ ще се проведе в Банско от 21 до 23 септември. То се нарежда в ТОП 3 на най-трудните планински състезания в Европа. Освен традиционните три маршрута от 160, 66 и 38 километра тази година има нов маршрут с дължина 25 километра, чийто старт ще бъде на Бъндеришка поляна с максимален брой записани състезатели 370.
На проведената среща с един от организаторите – Димитър Димитров, кметът, Стойчо Баненски, гарантира пълната си подкрепа към състезанието. Той също така потвърди готовността си да подпомогне организацията на световно първенство към състезанието в бъдеще.
Всички реакции:

40

Свързани новини

Значителна облачност и валежи ни очакват днес

vesito

Председателят на ОбС Андон Тодоров: В Благоевград е нужно да се изработи изцяло нов Общ устройствен план. Групата на Зелените внесе наредба с мерки за овладяване на популацията с бездомните кучета, има терен за 2-и приют в с. Долно Церово
Подлезът в „Грамада“ е жизненоважен за града, реализацията му се бави, категоричен е парламентарният шеф

vesito

Достойно представяне на ски бегачите на Ски клуб “Банско” в Италия

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.