Самодейците от Банско с емоционално представяне на фолклорния фестивал в Албания

Красиво е когато сърцата на банскалии туптят в един ритъм. Това го видяха участниците, гостите и зрителите на ХI Международен фолклорен танцов фестивал „Durres Sunset“ в Албания, организиран от Световната фестивална асоциация.
Сърцатите танцовите формации „Бански фукли“, „Мераклии“ и „Луди млади“, с ръководител Райна Асева, спечелиха симпатиите и аплодисментите на публиката във втория по големина град в Албания – Дуръс. Самодейците от Банско пред многохилядна публика с над 400 други участници от Латвия, Румъния, Хърватия, Полша, Гърция и Албания представиха красотата на българските народни танци.
Престижният фестивал в Албания има за цел да покаже културните традиции на различните държави и да предостави възможност на членовете на групите да се съберат, да завържат приятелства и да представят културата си чрез танци и музика.
През четирите фестивални дни банскалии посетиха различни албански градове и се запознаха с местните традиции култура и архитектура. Удовлетворението от участието е голямо, защото те представиха автентичния български фолклор и народни танци, а за неуморния труд и старание получиха и почетна грамота и незабравими спомени.

Свързани новини

Предстоят дезакаризационни мероприятия на тревните площи в Кюстендил

vesito

Пoздравителен адрес от кмета на община Сатовча до работещите в системата на здравеопазването по повод Деня на здравния работник – 7 април

vesito

Обмислят увеличение на учителските заплати с 14,5%

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.