Дупница ще отбележи Деня на Независимостта на България с празничен концерт

Концертът ще започне в 11:30 ч. на 22 септември 2024 г. (неделя) на площад „Свобода“. При неблагоприятни метеорологични условия ще се състои в ОбДТ „Невена Коканова“.

В концерта, с който Община Дупница ще чества 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България, участие ще вземе известният изпълнител и родолюбец Илия Луков, народните изпълнителки Ива Котева, Мария Хубавенова и танцова формация „Родолюбие“.

Празничният ден ще започне в 11:00 ч. с поднасяне на венци и цветя на паметната плоча на Опълченците, пред Дом на техниката. Ритуалът ще бъде съпроводен от тържествени марошове, изпълнени от Общински духов оркестър.

Каним Ви заедно да отбележим един от най-важните дни в празничния календар, да си припомним значението на най-успешния дипломатически акт от 22 септември 1908 г., който е и закономерен финал на национално-освободителните борби на българския народ, и пример за държавническа мъдрост.

Свързани новини

Билборд показва лицата на хората, виновни за недовършването на АМ Струма през Кресненското дефиле

vesito

Обстановката във връзка с пожарите остава усложнена, предупреди МВР

vesito

Кметът Красимир Герчев: Горд съм, че най-красивата автентична празнична носия на България е в Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.