Прогноза за сряда, 18 септември: Облачно, но по-топло

Днес вятърът в цялата страна ще се ориентира от изток – североизток, ще бъде слаб до умерен, предаде БНТ.

С него ще се пренася пустинен прах, концентрацията му в североизточната половина от страната ще се повиши, но очакванията са да остане по-ниска от допустимите норми. Максималните температури ще бъдат с още градус-два по-високи, от 23° до 26°, в София около 22°. Ще има променлива по-често значителна облачност с превалявания в следобедните часове с по-голяма вероятност в планинските райони.

Превалявания са възможни и по Южното Черноморие, където ще остане и неветровито, вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 3-4 бала, което съответства на височина на вълните до около два метра. И в планините ще се задържи ветровито, на места с превалявания от дъжд, по най-високите части от сняг. В близките дни и у нас ще има райони с валежи, по-значителни в петък, но в събота и неделя ще има повече слънчеви часове, по-малко и предимно слаби превалявания, а максималните температури ще тръгнат нагоре.

Свързани новини

Коледен базар в Струмянии

vesito

Кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов взе участие в разширеното заседание на Български съюз по балнеология и СПА туризъм

vesito

БИГ БЕНД Благоевград с концерт в Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.