Първият училищен звънец би днес и в Банско

С много вълнение и жажда за знания, учениците днес влязоха в своите класни стаи, за да започнат учебната 2024/2025 година.Тържествено и с много емоции, децата встъпиха в подновените и освежени класни стаи. Общинското ръководство сподели с учениците и преподавателите им радостта от първия учебен ден, като пожела една успешна и ползотворна учебна година. Първокласниците, които за първи път влязоха в дома на знанието, бяха най – развълнувани и нетърпеливи да покоряват нови върхове.

В детските градини на територията на община Банско, децата бяха посрещнати с празнична украса.

В училищата НУ „Св. Паисий Хилендарски“, СУ, „Неофит Рилски“ в Банско, ОУ „Св. Климент Охридски“ в Добринище, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Места, Професионална гимназия по електроника и енергетика, Професионална лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров” гр. Банско и Гимназия по туризъм „Алеко Константинов” гр. Банско бяха издигнати националните флагове и прозвуча първият училищен звънец. Учители и ученици влязоха в подобрени и безопасно осигурени сгради, с освежени и реновирани стаи, благодарение на усилията на общинските и училищни власти. За безопасността и безпрепятственото провеждане на празника, при всяко училище в общината присъстваха представители на реда.

Кметът на община Банско Стойчо Банененски пожела на учениците, учителите и родителите новата 2024/2025 учебна година донесе много радост, здраве и успехи на всички.

Може да бъде изображение с 7 души

Може да бъде изображение с 5 души и текстово съобщение

Може да бъде изображение с 11 души и текстово съобщениеМоже да бъде изображение с 10 душиМоже да бъде изображение с 2 души и текстово съобщение

Свързани новини

Само след два дни, Банско отново ще се потопи във вълшебството на българския фолклор

vesito

Община Кюстендил ще извърши пролетна дезакаризаця на тревните площи, днес

vesito

Община Дупница се включва в кампанията „Да изчистим България Заедно“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.