Баскетболистите на Политехника спечелиха турнира за Купата на Дупница

Политехника спечели Купата на Дупница по баскетбол! В изключително драматичен финал „лилавата лавина“ се наложи с 85:81 над Локомотив Пловдив и вдигна трофея. Сблъсъкът в Спортната зала предлага много нерви и инфарктен завършек, след като резултатът е равен след 40 минути и се играе продължение. Иначе през първото полувреме гостите отвориха разлика от 15-ина точки, но Политехника успя да навакса и в крайна сметка домакините се наложиха над пловдивчани, оставяйки Купата в Дупница.

За MVP бе избран Станислав Ваклинов от тима на Политехника. Купата и златните медали връчват заместник-кметът Бойко Христов, а трофеят първо отива в ръцете на капитана на дупнишкия отбор Омар Ел-Аюби, след което настъпи дива радост. В малкия финал на Турнир А БУБА София и Дунав завършиха 78:82 и бронзовите медали заминаха за Русе. Преди този полуфинал Политехника победи Дунав с 96:72, а Локомотив Пловдив се справи с БУБА София със 74:69.

Политехника триумфира и в Турнир Б на надпреварата за Купата на Дупница. Тук финалът е още по-драматичен, като се играе цели две продължения, за да се излъчи победител. Политехника Б надделя с 80:78 над Септември София. В малкия финал БУБА Б бе категоричен над Политехника В (130:54). Турнирът за Купата на Дупница се превръща в традиционен, а като част от него демонстративен мач играе момичетата и момчетата на БК Политехника. За публиката също имаше шоу с парични и предметни награди.

Организатор е БК Политехника Дупница.

Може да бъде изображение с 13 души, хора, играещи волейбол, хора, играещи баскетбол и текстово съобщение

Може да бъде изображение с 8 души, хора, играещи баскетбол и текстово съобщение

Може да бъде изображение с 10 души, хора, играещи волейбол, хора, играещи баскетбол, хора, играещи футбол и текстово съобщение

Може да бъде изображение с 5 души, хора, играещи баскетбол и текстово съобщение

 

Свързани новини

Първа копка на проекта „Изграждане на канализационна мрежа от „Околовръстен път“ Кюстендил по ул. „Спартак“ и  по ул. „Македония“ до ул. “Лисец“

vesito

Представители на „Струмско “ на среща при кмета Байкушев

vesito

Турнир по волейбол “Скаптопара къп” ще се проведе в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.