Времето днес, прогноза за събота, 14 септември: Дневните температури падат съществено

Тази нощ облачността в по-голямата част от страната временно ще намалее, предаде БНТ.

Ще продължи да превалява само на места в Централна България. Минималните температури ще останат почти без промяна – от 12° на запад до 20° на изток, но максималните през деня ще бъдат съществено по-ниски, особено в Северозападна България, където ще духа и силен вятър, вече с посока от запад-северозапад.

Очакванията са за стойности от около 16° до 27 – 28° на морския бряг, където вятърът ще остане все още от юг, в София максималната ще е около 17°. Облачността ще е променлива, и на места в планинските и източните райони, включително и по северното крайбрежие, ще има валежи и гръмотевици.

И в планините ще има много райони с валежи. И там температурите ще се понижават и по най-високите върхове ще превалява сняг. Ще остане много ветровито, с временно силен югозападен вятър, който до вечерта също ще се ориентира от запад-северозапад.

И през следващите дни, под влияние на средиземноморски циклон, настанил се на Балканите, ще бъде по-често облачно, в много райони с валежи. В неделя вятърът ще отслабне, но максималните температури вече в цялата страна ще се понижат и ще бъдат между 16° и 21°. Без промяна ще остане времето и в понеделник, но след това предстои постепенно затопляне.

Свързани новини

Атанас Камбитов влиза в битката за кмет на Благоевград

vesito

Внимание шофьори: Денонощна акция на МВР по пътищата на страната

vesito

Температури до около 42° днес

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.