Община Банско се присъединява към кампанията на „Безопасност на движението по пътищата“

С настъпването на новата учебна година и наближаването на зимния сезон, отново се обръщаме с апел към всички участници в движението за повишено внимание и отговорност на пътя.
Скъпи ученици и родители,
С началото на учебните занятия, трафикът около училищата се увеличава значително. Важно е децата да знаят основните правила за движение и безопасност на пътя. Ученици, бъдете внимателни, когато пресичате улици! Пресичайте само на пешеходни пътеки и следвайте сигналите на светофарите. Родители, нека даваме личен пример, като шофираме разумно, спазваме ограниченията на скоростта и използваме обозначените места за паркиране в близост до училищата.
Уважаеми шофьори,
С настъпването на зимния сезон, пътната обстановка често се усложнява поради дъжд, сняг и заледени участъци. Призоваваме ви да бъдете особено внимателни, да намалите скоростта и да спазвате необходимата дистанция. Подгответе автомобилите си за зимните условия, като проверите изправността на гумите, светлините и спирачната система.
Пешеходци,
Не забравяйте да бъдете видими на пътя, особено при намалена видимост. Носете светлоотразителни елементи и се движете по тротоарите, когато е възможно. Внимавайте при преминаване на улици, особено при заледяване или мокра настилка.
Нека заедно се погрижим за безопасността на нашите деца и всички участници в движението!

Свързани новини

ПЛТГ „Никола Вапцаров“ в Банско с модерно ученическо общежитие

vesito

Община Гоце Делчев проведе публични обсъждания на подадени концепции за интегрирани териториални инвестиции

vesito

Задържан е хакерът “Емил Кюлев”, пробил базата данни на държавни институции, банки и застрахователи

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.