Жители на Неврокопско искат разширяване на пътя Гоце Делчев-Доспат

Сдружение „Неврокоп“ приключи събирането на петиция сред жителите на Неврокопския край за разширяване на пътя Гоце Делчев – Доспат в два конкретни участъка, където често стават катастрофи, а това поставя под сериозен риск здравето и живота на пътуващите.

Подписката с 1126 подписа ще бъде внесена в Агенция „Пътна инфраструктура“, в Министерството на регионалното развитие и благоустройството и в Народното събрание от председателя на сдружението Рахим Арнаудов, който е преподавател в училището в село Долно Дряново. Според инициаторите трябва да се направи спешно допълнителна лента за престрояване на две места – при отбивката за село Огняново и при отбивката за село Дебрен, които са на територията на община Гърмен.

В момента при завой наляво се налага всеки водач да спре и да изчака насрещните коли, които идват от Доспат в посока на Гоце Делчев. Образува се дълга колона и по-нетърпеливи шофьори създават предпоставки за тежки пътни инциденти.

„Битката ни продължава до решаването на проблема. Предстои ремонт на този път и не е проблем да се предвиди и изграждането на още една лента. Има достатъчно място за разширяването на шосето. Ако това не се случи, сме готови на стачни действия“, заяви Рахим Арнаудов.

Само за малко повече от 24 часа петицията е подкрепена от над 200 души, инициативата ще продължи до началото на месец септември. След това подписката ще бъде изпратена до областния управител на Благоевград Георги Динев, до ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“, до депутатите от 1 МИР – Благоевград, до кметовете на общините Гърмен, Сатовча, Хаджидимово и Гоце Делчев.

Свързани новини

Среща с шампиони по борба в Разлог

vesito

Цветя и подарък за пенсиониран служител в община Разлог

vesito

Днес на Световния ден на снeга: Банско пусна за децата ски за левче

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.