Кметът на община Сатовча Арбен Мименов с поздравителен адрес по повод 6-ти септември-Ден на Съединението

Поздравителен адрес
по повод 6-ти септември – Ден на Съединението
Уважаеми жители на община Сатовча,
6-ти септември е датата, на която отбелязваме Съединението на Княжество България с Източна Румелия. На тази дата показваме своите ценности, национална принадлежност и българско самосъзнание! На този ден се навършват 139 години от едно от най-значимите събития в миналото ни – победата на българите над Берлинската несправедливост, превръщайки в реалност народните въжделения за териториална и държавна цялост на родината ни.
Ние, като наследници на славен народ, никога не трябва да забравяме ден като този. Ден, в който трябва да осмисляме идеята за Съединението и да я прилагаме във всеки един момент от живота си, за да продължим пътя на обединена България като равнопоставен член на Европейското семейство.
От името на екипът ми и лично от свое име пожелавам да има мир на земята, да бъде здраве и радост по домовете, и просперитет за страната ни.
Сатовча, 06 септември 2024 година
Д-р АРБЕН МИМЕНОВ
Кмет на община Сатовча

Свързани новини

Отпада заседанието на ОбС-Благоевград на 30-и октомври

vesito

Добрият пример! Спортни клубове и Община Благоевград стартират кампания за почистване на парк „Ловен дом“.

vesito

Важно за жителите на община Сандански

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.