Прогноза за събота, 7 септември: Валежите постепенно спират, облачността се разкъсва

Валежи ще има на отделни места и през тази нощ – главно в планините, предаде БНТ.

Ще духа слаб до умерен вятър с посока от изток-североизток, който следобед ще се усили. Освен ветровито, ще се задържи и облачно, в Източна България, в Горнотракийската низина и в планинските райони се очакват валежи и гръмотевични бури. През деня постепенно валежите ще спират а облачността ще се разкъсва. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София – около 26°. Със значителна облачност и валежи от дъжд ще бъде времето и по Черноморието. На повече места ще вали след обяд, когато ще има и гръмотевична дейност. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури ще са около 24°-25°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала, с тенденция към усилване.

По-често облачно ще бъде и в планините, валежи и гръмотевици се очакват на много места там. По-интензивни ще са в масивите от Западна България. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток, по високите части – от северозапад. До средата на новата седмица температурите ще останат без съществена промяна. В неделя ще бъде слънчево. В понеделник привечер в крайните западни райони ще превали. Временно интензивни и значителни валежи и усилване на вятъра се очакват в цялата страна във вторник. В сряда ще остане ветровито, по-често облачно, със слаби превалявания вече само на отделни места.

Свързани новини

Мъж простреля бившата си любима в „Еленово“ в Благоевград

vesito

Всички аварийни екипи на ЕРМ Запад са на терен

vesito

Тесла за некадърниците на пътя!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.