На 21 септември в Бачево ще празнуват културата, образованието и спортът

„Бачево празнува“ ще се състои на 21 септември (събота).
Събитието се организира от Община Разлог, Кметство – село Бачево, Народно читалище „Самообразование 1928“, село Бачево. В организацията участват и много доброволци.
Като част от програмата са предвидени редица спортни състезания, приготвяне и дегустация на вкусна домашна храна по автентични рецепти, хубава музика, много танци, песни и пъстротата на традиционни за региона носии.
„21 септември ще бъде ден, изпълнен с красотата на всичко Бачевско“, разказват организаторите.
В програмата на събитието са включени:
▪️Детски футболен турнир;
▪️Състезание по планинско колоездене;
▪️Състезание по планинско бягане;
▪️Турнир по канадска борба;
▪️Детска паневритмия;
▪️Кулинарна изложба, отворена за всички желаещи да покажат своите умения в приготвянето на традиционни домашни гозби от Разлога;
▪️Демонстрация на традиционни техники за изработка на елементи от облеклото на българите.
Среща с д-р Анелия Овнарска-Милушева-автор на книгата „Думам ти, щерко“, също е част от празничната програма на „Бачево празнува 2024“.
Празничният ден ще бъде украсен и с фолклорна програма със състави от региона и страната, част от празничната програма е премиерата на спектакъла „До Заник“.
Ще има и томбола с благотворителна кауза, a за всички жители, гости и приятели на Бачево, организаторите са включили в празника хоротека с изпълнителите Никола Тодоров и Карамфил Божиков. За всяка една от инициативите, в които желаете да се включите, са качени бланки със заявка за участие на фейсбук страницата на събитието. Бланки можете да попълните и на място в Народно читалище „Самообразование“, село Бачево.
Краен срок за приемане на заявки за участие 15.09.2024 г.
Заповядайте заедно да си кажем „Бачево празнува 2024“ !

Свързани новини

Трети малък концерт на открита сцена, сътворен от децата на Сандански!

vesito

ОБЯВА ЗА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА САТОВЧА КЪМ 31.12.2023 ГОДИНА

vesito

Спират водата на няколко улици в Разлог

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.