Времето днес, прогноза за петък, 30 август

Днес максималните температури ще останат почти без промяна, между 26° и 31°, на морския бряг ще бъдат от 24° до 27°, в комбинация със слаб, в източните части от страната – умерен северен вятър, предаде БНТ.

На много места ще има валежи, в отделни райони – временно интензивни, придружени от гръмотевици; остават условията за градушки. Предупреждение за по-интензивни явления е обявено утре в Североизточна, Източна и Югозападна България. В планините ще бъде по-малко ветровито, но отново в много райони се очакват валежи и гръмотевични бури.

С относителното захлаждане и с очакваните валежи пожароопасността в страната ще продължи да намалява и в почти цялата страна рискът от възникване на пожари е нисък. По-интензивни валежи се очакват през почивните дни в Източна и особено в Югоизточна България, а в събота следобед – и в планинските райони от Югозападна България. Следобедни превалявания ще има и в понеделник, главно в планинските и източните райони от страната, а температурите отново ще се повишават.

Свързани новини

Да помогнем: „Живот за Георги“

vesito

Времето днес, прогноза за сряда, 18 октомври

vesito

Жълт код за интензивни валежи е в сила за пет области в петък

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.