Фотоизложбата „Съкровищата на Кюстендил“ очаква посетители до 10 септември

Изложбата обединява два фотографски проекта – „Есенните плодове на Кюстендил“ и „Пролетта, девойките и цветята“. Те са вдъхновени от най-добрите примери на материалната и духовна култура в Кюстендилско и са посветени на два от най-емблематичните празници на града – „Празник на плодородието“ и „Кюстендилска пролет“. Фотографиите на Владислав Чанев и Евгени Серафимов успяват да запечатат есенното плодородие на региона в сложната 2021 година и нежната красота на пролетните кюстендилски момичета на 2024.
Композициите носят характерна образност, инспирирана от момите на Владимир Димитров – Майстора и преразказват със съвременния език на фотографията вечната тема за единението на човека с природата. Фотографиите показват съвременни кюстендилски момичета, облечени в безценни образци на запазени автентични фолклорни костюми – истински семейни реликви, които като едни своеобразни портали на времето пренасят зрителя в един идиличен свят на хармония и красота. Изложбата е експонирана в Икономовата къща в Дряново и може да бъде разгледана до 10 септември, всеки ден, от 8:30 ч. до 12:00 ч. и от 13:00 ч. до 17:30 ч.
Заповядайте!

Свързани новини

Жители на Благоевград и служители на общинска администрация се включиха активно в кампанията „Да изчистим България заедно“

vesito

Карлсберг България представя нова премиална бира

vesito

По предложение на Андон Тодоров! Две важни наредби разглеждат в пленарна зала! И жителите на селата в община Благоевград ще могат да кандидатстват за социални жилища?

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.